Ceznočná ovsená kaša s ríbezľami a broskyňou

VEGAN, BEZ LEPKU, BEZ OLEJA, BEZ RAFINOVANÉHO CUKRU, BEZ SÓJE

2 porcie
Čas namáčania: 2 hodiny alebo cez noc
Príprava: 5 min
Čas varenia: 0 min

Ak žijete v časovej tiesni a ráno nemáte na iné ako kávu čas, vyskúšajte túto kašu, ktorú máte hotovú za 5 minút a ráno máte raňajky pre seba aj ďalšieho člena rodiny.

Keď zmiešate vločky, chia semienka a kešu mlieko (prípadne mandľové), semienka a vločky mlieko vsajú a vytvoria do rána fantastickú kašu.

Zamiešajte v miske, vložte do chladničky a ráno nájdite fantastickú chladnú kašu. Ideálne raňajky do letného počasia.

K môjmu základnému receptu sa nebojte pridať vaše obľúbené ovocie a korenia. Každý máme chute nastavené inak, tak si finálnu verziu s radosťou prispôsobte svojej chuti.

1 veľký zrelý banán rozpučený na kašu
2 PL chia semienok
1/4 čl škorice
1/2 hrnčeka ovsených vločiek (ak použijete bezlepkové, bude kaša vhodná aj pre bezlepkáčov)
180 ml kešu mlieka (mali sme domáce z nášho kokokešu masla)
1/4 čl vanilky

Na ozdobenie:

  • čerstvé sezónne ovocie
  • kokos
  • granola
  • ďatlový sirup
  • orieškové maslo (napr. naše #kokokešu)
  • škorica
  • oriešky a semienka

Ako na to:

  1. V malej miske rozpučte banán, kým nebude kaša úplne hladká. Primiešajte chia semienka a škoricu.
  2. Vmiešajte do zmesi vločky, mlieko a vanilku. Misu prikryte a vložte do chladničky na celú noc, minimálne však na 2 hodiny
  3. Ráno kašu vyberte a premiešajte, aby sa všetko opäť prepojilo. Ak je vaša kaša príliš tekutá, primiešajte ešte jednu polievkovú lyžicu chia semienok a vložte opäť do chladničky. Moja bola akurát, takže žiadne úpravy nepotrebovala. Ak by bola vaša kaša príliš hustá, prilejte trochu mlieka a premiešajte.

TIP

  • ak nemáte radi kašu z banánov, zameňte ho za váš obľúbený rastlinný jogurt. Bude vám stačiť pol až štvrť hrnčeka. Doslaďte ďatlovým alebo javorovým sirupom, ak vám chýba sladká chuť.

Ak ste tento recept spravili a chutil vám, označte nás na Instagrame @rejoy.sk s hashtagom #rejoyfood nech sa môžme pokochať a prezdieľať vašu šikovnosť.