raw vegan caprese šalát

Ó ako som ja milovala mozzarelu. Myslela som si, že bez nej môj život nebude mať zmysel. Rovnako ako bez Hermelínu a Roquefortu. A parmezánu.. Človek je dovtedy závislý na syroch, kým ich neprestane kupovať a jesť. Potom zistí, že vlastne je život bez nich úplne v pohode a že aj kilá navyše a rôzne kožné problémy sa dajako povytrácali.

Zo začiatku som hľadala náhrady syrov a snažila sa ich napodobniť výrobou vegánskych. Keď som objavila spôsob, ako nahradiť mozzarelu v mojom obľúbenom caprese šaláte, nebolo ďalej na čo čakať.

Mali sme práve aj čerstvé paradajky a domácu bazalku v záhrade, tak som si rovno otočila fantasticky ľahkú večeru alebo ak chcete poobedný snack.

Na RAW Caprese šalát budete potrebovať:

3 stredne veľké paradajky
2 avokáda
1 hrsť čerstvej bazalky
šťava z citróna
1 čl olivového oleja
himalájska soľ
čerstvé mleté korenie

ako na to:

  1. Avokádo si rozrežeme v strede okolo kôstky. Vrch a spodok „odskrutkujeme„. Kôstku vyberieme.

2. Avokádo nakrájame na „kolesá“ a zbavíme šupky. Zľahka pokvapkáme citrónom. Nakrájame paradajky na kolieska a trošku posolíme.

3. Navrstvíme paradajku, avokádo a bazalkový list. Pokvapkáme olivovým olejom. Posolíme a okoreníme.

TIP

„Roztlačenou dužinou avokáda, môžete nahradiť maslo na chlebe. Moja obľúbená je guacamole – avokádová nátierka, ktorú si pripravíte roztlačením vydlabanej dužiny, citrónovej šťavy, soli, korenia a cesnaku.“