hokkaido, cibuľa, zázvor, kokosové mlieko, cukor

Čas prípravy: 40 min

Na 4 porcie budete potrebovať:

  • – 1/2 hokkaido tekvice
  • – 1 červená cibuľa
  • – 1,5 cm zázvoru
  • – 1/2 čl čili 
  • – 600 ml zeleninového vývaru (alebo bujón)
  • – 200 ml kokosového mlieka v konzerve
  • – 1 PL kokosového cukru
  • – soľ a korenie podľa chuti
  • – 1 PL olivového oleja
nakrájajte si nadrobno cibuľku

POSTUP

1. Hokkaido si umyjete, ostrým nožom ju rozrežeme na polovičku. Polievkovou lyžicou vyberieme semienka. Odrežeme stopku a konček a nakrájame ju najskôr na mesiačiky a potom na kocky. 

2. Nakrájajte si nadrobno cibuľu, ošúpte zázvor a nakrájajte aj ten na tenké paličky. 

uvaríme hokkaido tekvica
uvaríme hokkaido

3. Vo veľkom hrnci si rozohrejte olej, dajte naň cibuľu, zázvor a čili. Opekajte, kým nebude cibuľa priesvitná. 

4. Pridajte hokkaido a pokračujte v smažení. Teraz dajte aj cukor, soľ a korenie. Zavrite a minútku poduste. 

5. Všetko zalejte zeleninovým vývarom, prikryte pokrievkou a doveďte k varu. Varte 25 min, kým nebude tekvica mäkká. Vyskúšajte do nej pichnúť vidličkou. 

pridáme kokosové mlieko
pridáme kokosové mlieko

6. Teraz je čas pridať kokosové mlieko. Konzervu pred otvorením rozhrkajte. Nechajte zovrieť 5-7 minút. 

7. Dajte hrniec z platne dolu. Vezmite tyčový mixér a polievku rozmixujte na hladký krém. 

návrh na servírovanie hokkaido polievky
hokkaido polievka návrh na servírovanie

8. Polievku servírujte s čerstvým pečivom, semienkovými krekrami, dajte do nej tekvicový olej, konopné semienka, ozdobte čerstvými bylinkami a krutónmi. 

hokkaido polievka

TIP:

Zvyšok kokosového mlieka nalejte do nádoby na výrobu ľadových kociek a vložte do mrazničky. Takto ich môžete kedykoľvek pridať do polievky, či curry alebo zmrzliny, či smoothie.