raw donutky

Tieto raw donutky sú fakt bohovské. Bez výčitiek a uspokoja chuť na sladké. Veď čo je viac. Ak si stále myslíte, že jesť raw stravu je nuda, tak poďme skúsiť, či vás nepresvedčím o opaku.

Nepotrebujete ani sušičku, ani rúru. Len vaše šikovné ruky a chladničku. Dobre a trpezlivosť. Tá mne dosť chýba, preto takýchto skvostov uvidíte na našom blogu pomenej, ale zlepšujem sa! Keď sa považujete za šikovnú cukrárku, niečo takéto dáte za 30 min.

Rawnutky budete milovať lebo:

  • sú bez výčitiek
  • sladkéééé
  • plné chuti
  • mäkké
  • výživné
  • jahodové
  • lahodné

Na 8 rawnutiek budete potrebovať:

  • 1 hrnček pohánkovej múky
  • 1 hrn. ovsených vločiek (použila som bezlepkové) al. ovsená múka
  • štipka himalájskej soli
  • 1/8 hrnčeka kokosového oleja 
  • 1/2 hrnčeka ďatlí Medjool (ak sú ďatle suché, namočte ich na 20 min do teplej vody)
  • 1/2 hrnčeka vlašských orechov
  • 1 hrnček mrazených jahôd
  • 1/4 ČL vanilky (dávam z DMka)
budete potrebovať

Jahodová poleva

  • 1/2 hrnčeka rozmrazených jahôd
  • 1/3 hrnčeka kokosového oleja 
  • 2 PL javorového sirupu 

Ako na to:

Jahodová poleva

  1. Vložte všetky ingrediencie do Vitamixu alebo výkonného mixéra
  2. Mixujte, kým nebude zmes hladká. Dajte bokom
budete potrebovať výkonný mixér

Jahodové rawnutky

  1. Vločky si rozmixujte na múku. Dajte bokom spolu s pohánkovou múkou.
  2. Jahody, kokosový olej, ďatle, orechy vložte do mixéra a rozmixujte. Vytvoríte mokrú hutnú zmes
  3. Zmiešajte suchú a mokrú zmes v mixéri. Vytvorte cesto. Neprežeňte to. Mixujte, len kým sa všetko spojí.
  4. Vytvorte donutky. Ja som použila plech na donutky, ale pod každú som dala dlhý pásik papiera, aby som ju potom vedela vybrať. Jednoduchšie by asi bolo urobiť si rúrku a z nej tvarovať donuty. Alebo vykrojiť pohárom kruh a dnu vyrezať otvor. Nechám voľbu na vás. Je to piplačka, tak sa pripravte. Ale stojí to za to.
  5. Rozložte na plech a dajte do chladničky aspoň na hodinu.
  6. Vyberte z chladničky a namáčajte alebo polievajte rawnutky jahodovou polevou. Ozdobte napr. kokosom
  7. Podávajte vychladené. Na teple sa začnú „topiť„, tak keď ich vyberiete, zjedzte ich :)!
namáčajte alebo polievajte rawnutky jahodovou polevou. Nechala som ju trochu stuhnúť, išlo to tak lepšie
rawnutky vás nesklamú