Datľové guličky sú fantastický rýchly dezert a maškrta pre deti bez múky, vajec a cukru. Čo viac by si chcela mať nachystané na záchvaty chutí na niečo sladké?

Guličky sú vytvorené z datlí, tekvicových semienok, kokosu. Obaliť ich môžeš v kokose, karobe, kakau. Vyber si podľa vlastnej chute.

Datle

Pri poruchách spánku zjedzte pred spaním 5 datlí, potom si umyte zuby. Sladké navodzuje tvorbu melatonínu a rýchlo navodzuje spánok. Sú úžasné na zahnanie hladu podobne ako oriešky a semienka. Tie však nenavodzujú koncentráciu a podporu mozgových činností. Pri poklese výkonnosti napr. po obede pôsobia datle ako droga 🙂

Datle pomáhajú zmierňovať zápaly, pomáhajú proti zápche. Regulujú krvný tlak a znižujú riziko kardiovaskulárnych chorôb. Pomáhajú pokožke získať elasticitu. Pozor, priberá sa z nich. Podporujú rast vlasov, potláčajú vznik vrások. Podporujú zdravé tehotenstvo.

Tekvicové semienka

Bránia vzniku rakoviny, udržujú zdravé srdce, podporujú imunitu, udržujú zdravú prostatu, podporujú pokojný spánok, udržujú zdravé kosti. Najlepšie jesť ich surové, nesolené a nepražené. Pre tento recept je ich treba namočiť do vody spolu s ďatlami, kde zmäknú.

Čo budeme potrebovať na datľové guličky

  • 300g datle
  • 300g tekvicové semienka
  • 200g kokos
  • karob, kakao alebo kokos na obaľovanie

Ako na datľové guličky

  1. Datle a semienka namočíme na min 4 hod do vody.
  2. Vodu zlejeme, pridáme kokos a rozmixujeme dohladka
  3. Zo zmesy vytvarujeme guličky a obalíme v kokose, karobe, kakau.
  4. Skladujeme v chladničke