Nikdy som nebola nejaký extra fanúšik praženice. Jedávala som ju len v hoteloch na raňajkách, vtedy som jej odolať nemohla. S kúskom masla a čerstvým pečivom. Droga totálna, že? 😀

Tofuíčkam som odolávala dlho, lebo úprimne, keďže ani pražku som nerobievala, tofuíčka mi prišli už totálne zbytočné. Stalo sa však, že u nás doma pristál bezlepkový Lavaš kurkumový a k nemu mi totálne zapasovali tofuíčka s avokádom, paprikou, klíčkami a čerstvým šalátom. Juj, že aká mňamka to bola.

Napíšem vám ako na to.

Na recept budete potrebovať:

  • 1 silken tofu firm (my sme mali toto)
  • 1 PL olivového oleja
  • 2 PL lahôdkového droždia
  • 1/4 ČL kurkumy
  • 1/4 ČL sušeného cesnaku
  • 2 PL rastlinného mlieka nesladeného
  • 1/2 ČL soli

voliteľné:

  • soľ kala namak (vajíčková soľ 🙂
  • bezlepkový Lavaš kurkuma
tofuíčka

Ako ju pripraviť:

  1. Na panvici rozohrejte olej. Tofu dajte na panvicu a roztlačte ho pučidlom na zemiaky, alebo v rukách. Opekajte ho, miešajte, kým nie je všetka tekutina preč. Cca 3-4 min.
  2. Teraz pridajte lahôdkové droždie, soľ, kurkumu a cesnaký prášok. Opekajte a miešajte tak 5 min.
  3. Pridajte rastlinné mlieko a premiešajte. Podávajte hneď s nakrájaným avokádom na wrape, so šalátom, nátierkou, červenou paprikou, klíčkami.

Keď si tofuíčka pripravíte podľa tohoto receptu, nebojte sa nimi pochváliť na sociálnych sieťach a označiť nás @rejoy.sk Radi vašu šikovnosť prezdieľame svetu.