Je ťažké kúpiť dobrý wrap. Teda, chuťovo dobré sú, ale zloženie už býva horšie. Pokiaľ však spravíte výnimku alebo pár éčok neriešite, poďte si spraviť rýchlovečku z tofu, zeleniny a avokáda.

Príprava: 10 min

Varenie: 10 min

Celkom: 20 min

Budete potrebovať:

  • 1 tofu podľa vašej chuti
  • 1 PL olivového oleja
  • polovica žltej papriky (červenej)
  • avokádo
  • šalát
  • 2 čl údenej papriky
  • 1 čl oregano
  • 1/2 čl drvenej rasce
  • 1 čl sušeného cesnaku
  • 1/2 čl kokosového cukru
  • kajenské korenie (podľa chuti)
  • čierne korenie
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 2 PL shoyu (sójovej omáčky)
  • wrapy
  • koriander

Ako na to:

  1. Na panvici si rozpálime olej, pridáme doň tofu nakrájané na malé kocky a opekáme, kým nie je pekné chrumkavé a hnedé.
  2. Pridáme koreniny, údenú papriku, cesnak, drvenú rascu, oregano, cukor, čierne korenie a opekáme 2 minúty.
  3. Na tofu dáme paradajkový pretlak a shoyu, premiešame, nech sa chute spoja.
  4. Na wrap si do dolnej tretiny poukladáme šalát, na pásiky nakrájané avokádo a papriku a tofu. Ja si wrapy aj zohrievam tak, že na ten horák na sporáku, ktorý mám teplý po robení tofu si dám wrap a po chvíli ho otočím.
  5. Wrap rolujeme odspodu, od seba, zohneme spodnú stranu, zalomíme bočné strany a preložíme vrchnú časť. Rozkrojíme.
  6. Podávame s čím máme radi, šalát, klíčky. Nedojedená omáčka z dňa predtým. 🙂

Ak ste si tento wrap spravili a chutil vám pochváľte sa ním na sociálkach a označte nás @rejoy.sk My radi vašu šikovnosť prezdieľame svetu.