Opekaná zeleninka je skvelé jedlo, ktoré prekypuje chuťou a farbami. Toto jednoduché jedlo je zdravé a chutné. Tento recept je skvelý ako ľahký obed alebo večera, pre väčších hladošov môže byť skvelá príloha.

Príprava: 15 min

Varenie: 15 min

Celkovo: 30 min

Budeme potrebovať:

  • 1 PL sézamového oleja
  • 1 PL olivového oleja
  • 2 červené papriky
  • 2 mrkvy
  • brokolica
  • hrnček mrazeného hrášku alebo edamame
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
  • 1 cm zázvoru nakrájaného nadrobno
  • štipka soli
  • mleté čierne korenie
  • na ozdobu zelená časť jarnej cibuľky
  • avokádo
  • konopné semienka, klíčky

Omáčka:

  • 1/2 hrnčeka shoyu omáčky
  • 1 PL ryžového octu
  • chili fliačky podľa chuti
  • trochu šťavy z citróna

Ako na to:

  1. Pripravte si zeleninu. Nakrájajte si mrkvu, cibuľu a papriku na pásiky približne rovnakej veľkosti.
  2. Na panvicu dajte sézamový a olivový olej a rozhrejte ho.
  3. Pridajte na olej zeleninu, soľ a mleté čierne korenie.
  4. Opekajte 8 minút, kým nie je zelenina mäkká
  5. Pridajte omáčku.
  6. Nechajte prevrieť 5 min, kým omáčka nezhustne
  7. Dajte z „ohňa“ a ozdobte jarnou cibuľkou.

pozn.

  • ak nemáte sézamový olej, postačí olivový.
  • zvyšky môžete skladovať vo vzduchotesnej nádobe v chladničke
  • môžete použiť šampiňóny, kešu a mladé kukuričky. Vyberte si, čo máte radi