Máme radi wrapy, alebo ak chcete tortilly. Keď ich však kupujeme v obchode, v ich zložení často nájdeme nechcené éčka a rôzne veci, ktoré do jedla nepatria. Snažíme sa jesť bezlepku a to vás jedna tortilla vyjde aj celkom draho. Hľadali sme teda všemožné spôsoby, ako si nejakú zdravú tortillu spraviť doma.

Tento jednoduchý spôsob sa vám bude páčiť. Budete potrebovať len červenú šošovicu namočenú cez noc, soľ, prípadne iné koreniny, ktoré máte radi a vodu. Ó áno, a ešte mixér. Nejaký vysokootáčkový, ktorý si poradí a vymixuje vám krásnu hladkú konzistenciu palacinkového cesta.

Na 6 tortíl budete potrebovať:

  • 1 hrnček suchej červenej šošovice
  • 2 hrnčeky vody
  • soľ, prípadne iné koreniny (ak budete jesť nasladko, stačí naozaj len štipka soli)
  • voliteľné: lahôdkové droždie

Náplň:

  • 6 menších zemiakov (uvariť/napariť)
  • 1/4 karfiolu (uvariť/napariť)
  • petržlenová vňať
  • pridajte si kľudne tempeh, sójovku podľa chuti

Ako na to:

  1. Na noc si dajte namočiť červenú šošovicu
  2. Šošovicu zlejte, premyte, dajte do mixéra a zalejte 2 hrnčekmi vody
  3. Dajte štipku soli, prípadne ostatné koreniny podľa chuti.
  4. Poriadne rozmixujte na hladké cestíčko.
  5. Na suchú panvicu vylejte cesto a upečte tortillu. Otočte a postup zopakujte.
  6. Pripravte si náplň, rozpučte pučidlom na zemiaky alebo vidličkou.
  7. Náplň dajte do tortilly, môžete si pridať aj šalát, alebo si ho dajte bokom. Prípadne si spravte dresing. Napríklad tento tahini dresing.