Často počujeme frázu: „Začnite svoj deň správne!

Môže to byť v súvislosti s raňajkami, cvičením, naťahovaním sa, žurnalingom, pohárom teplej vody s citrónom, dýchacími cvičeniami.. Ale, čo ak každé ráno vstávame s tým istým nastavením. Dobré raňajky náš deň nezmenia, ak sme od rána vystresovaní, lebo veď čo nás cez deň čaká.

Ranná meditácia zmení plán tvojho dňa

Vyskúšajme začať svoj deň rannou meditáciou. Tak, že si upokojíme myseľ, ponoríme sa do svojho stredu, nazrieme do svojho srdca a uvedomíme si vnútorný pokoj?

Prevezmime vývoj svojho dňa do vlastných rúk. Sama som tomu neverila, kým som si neskúsila ráno jednoducho zavrieť oči a predstaviť si, aký chcem, aby môj deň bol. Začala som deň rannou meditáciou. Predstavila som si, aká chcem v tom dni byť ja.

Šťastná, v láske, rozhodná, milovaná, pokojná, trpezlivá. Vyberme si vlastnosti, ktoré chceme cez deň zažívať a predstavme si, že ich už zažívame. Predstavme si, že už takí sme. A keď takí sme, ako vyzerá náš deň, aké sú naš výsledky, naše reakcie, naše činy. Ako si poradíme so všetkými okolnosťami, ktoré nás čakajú, keď si ráno navnímame úsmev v tvári a lásku v srdci.

photo of person sitting during golden hour
Photo by Josh Hild on Pexels.com

Začnime svoj deň tak, ako nám vraví naše srdce, nechajme sa viesť intuíciou a pocitmi namiesto náhodných myšlienok, ktoré nás len tak napadnú.

Nechajme svoje srdce riadiť náš deň.

Aké sú benefity a techniky rannej meditácie?

Vyskúšajte si túto rannú meditáciu:

  • Pohodlne sa usaďte a uvoľnite sa
  • Preneste svoju pozornosť z mysle do stredu srdca. Môžete si pomôcť priložením rúk na srdce. Cíťte ľahkosť a energiu v tejto časti tela.
  • Sledujte svoj nádych a výdych. Sústreďte sa na svoj nádych a výdych. Ak vám začnú prichádzať myšlienky, opäť sa začnite sústrediť len na nádych a výdych.
  • Vnútorným zrakom si prejdite telo od chodidiel až po vrchol hlavy. Predstavte si svoj zrak ako biele svetlo, ktorým svoje telo skenujete. Ak nájdete miesto, ktoré je napäté, nadýchnite sa doň.
  • Skúste takto ostať zo začiatku pár minút a postupne tento interval predlžujte

Ak sa vám opäť rozutekajú myšlienky, predstavte si v oblasti srdca svetlo a sústreďte sa naň.

Vyskúšajte a dajte nám vedieť, ako vám to išlo. A ak začínate a veľmi by vám pomohlo mať sprievodcu meditáciou, stiahnite si našu aplikáciu Breathjoy do svojho mobilného telefónu. Čaká vás tam viac než 20 vedených meditácií na rôzne témy, či krátky kurz meditovania. Kliknutím na link sa dostanete k stiahnutiu aplikácie do vášho telefónu. Nemusíte sa báť. Aplikácia je zadarmo.

https://apple.co/361ODDw – Link na stiahnutie aplikácie na iPhone

https://bit.ly/3oCmKbw – Link na stiahnutie aplikácie na Android

stiahni si zadarmo aplikáciu Breathjoy a prestaň mať výhovorky