Cca 6 hodín z Trnavy vám bude trvať cesta do kempu Omišalj, ktorý je pri ostrove Krk. 

Kemping je obrovský, rovinatý, bez stromov. Boli sme tu len jednu noc na ceste domov, tak sa pokúsim vám priblížiť, aký dojem na nás tento kemp urobil. 

Pláž

Pláž je kamenistá, s ostrejšími kameňmi ako boli napríklad v kempingu Orebič. More plytké s dobrým vstupom aj pre malé deti. Výhľad nie je na otvorené more, ale na mesto Omišalj. Veľkú časť výhľadu tvorí priemyselná zóna, čo pri mori nepôsobí práve príjemne. Na pláži nechýba sprcha. Každý deň sú tam animácie pre deti, jóga a podobne. 

Sociálky

Najkrajšie sociálky čo som asi v kempe videla. Podobne vynovené boli ešte v Slovinsku v kempingu River Bled. Nové, krásne, moderné. Mysleli aj na deti, majú tu detské sprchy, umývadielka, fén, záchodíky s prispôsobenou výškou menším, aj väčším deťom. Všetko bolo čisté a svetlé, nakoľko stredná časť umývarky nemá strechu a je tam vysadená okrasná záhrada, máte tam denné svetlo. V jednej časti sú priestory na umývanie riadu, práčky, sušičky a umývačka riadu, dokonca žehliaca doska. K dispozícii sú fény, sušiče rúk, v kúpeľni sa viete zatvoriť a mať tak súkromie. 

Shuttle bus

Po kempe chodí auto, ktoré naberá ľudí, ktorí chcú ísť do mesta. Je to gratis a môžete si so sebou vziať aj svojho psíka. 

Reštaurácia

Reštika v kempe je obrovská, pripomenula mi kantínu v Bratislave, menu mali aj pre vegánov a vegetariánov a ponuku naozaj zaujímavú. Nebolo to však žiadne intímne prostredie. Práve naopak, bola to taká klasická reštaurácia ako vidíte vo veľkých hotelových komplexoch. Veľká vnútorná časť, kde bolo neustále počuť štrnganie príborov a hrkanie táckami a vonkajšia časť pri bazéne. 

Bazén

Pri reštaurácii bol obrovský bazén so sladkou vodou, večer krásne vysvietený, okolo neho dostatok lehátok a slnečníkov. 

Možnosti v kempe

Neďaleko bol stánok so zmrzlinou a malý supermarket s pekárňou, v ktorom ste kúpili všetko, čo na pobyt pri mori potrebujete. Samozrejmosťou v kempe je bankomat

Jeden deň v týždni je v kempe aj premietanie detského filmu, keď sme boli my, bol to film Luca. Samozrejmosťou sú večery so živou hudbou. Program som vám pre predstavu vyfotila nižšie. 

Pre deti – dve detské ihriská poskytovali dostatok zábavy malým výmyselníkom. Určite deťom pribaľte aj kolobežku alebo bicykel. V kempe sú pekné nové chodníky, kde sa môžu bezpečne pohybovať. 

Triedený odpad je už v chorvátskych kempoch samozrejmosť. 

Čistenie chemického WC z karavanu bolo tam, kde sociálky. 

Celkový dojem

Atrakciami nabitý kemp, plný rodín s malými deťmi, s výbornou wifi, ktorá išla ako blesk. Kemp bol však z nášho pohľadu veľmi hlučný, neosobný a chýbala mu ľudskosť a divokosť. Ak vyhľadávate pokojnú dovolenku, bez animácií a neustáleho programu, nebude tento kemp nič pre vás. Nad hlavami vám niekoľkokrát denne budú vzlietať a pristávať lietadlá z ostrova Krk. Naopak kemp môže vyhovovať ľuďom, ktorí majú radi organizovanú zábavu a animačné programy a prišli si oddýchnuť k vode s tým, že o ich deti sa postará program kempu.

A tak je to v poriadku, každý na dovolenke vyhľadáva čosi iné. Presne to, čo potrebuje. Za noc v tomto kempe sme zaplatili 62 Eur.