Keď mi susedka napísala, že majú veľa bazalky, či si vezmem, neváhala som. Mať v chladničke domáce pesto, v ktorom viem, čo je, navyše je úplne čerstvé je DOKONALOSŤ a hneď máte vybavený aj obed.

Z celého postupu najdlhšie trvalo ošklbanie lístkov z hrubých stoniek. Berte to ako formu meditácie ✨

  • 180g bazalkových lístkov zbavených hrubých stoniek
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 350 ml olivového oleja
  • Soľ podľa chuti

Lístky umyjeme, vysušíme v odstredivke na šalát. Dáme do mixéra alebo mažiara. Pridáme pretlačený cesnak, oriešky, trošku soli. Začneme mixovať a postupne prilievame olej.

Mixujeme tak, aby tam čiastočky ostali, nie úplne na kašu

Pesto sa hodí na ryžu, cestoviny, bagetu, ja by som ho jedla aj k pečeným zemiakom 😋