Urobte si bezlepkové lievance, máte rýchlu desiatu alebo dobrotu na výlet. Sú bezlepkové, vegánske a krásne nafufňané. Naložte si na ne džem, orieškové maslo alebo ich zjedzte len tak, ako sú.

Mini lievance s vanilkovou hraškou, kakaom a škoricou

Tieto malé lievance sú ochutené škoricou, zahustené cesto je vanilkovou hraškou a potom upečené na panvici na kokosovom oleji. Tentokrát som urobila obmenu mini lievancov, namiesto bielej múky som dala bezlepkovú múku a namiesto škrobu som použila zdravšiu alternatívu vanilkovú hrašku.

Čo budete potrebovať na mini lievance

Na 10 ks lievancov budete potrebovať 10 minút na prípravu, 10 minút na pečenie, celkovo 20 minút na prípravu chutných raňajok, či olovrantu. Vegánske, bez mlieka, bez vajec, bez lepku.

  • 100g bezlepkovej múky na chlieb Schar mix B
  • 1 PL vanilkovej Hrašky
  • 3 PL javorového sirupu
  • 1 čl prášku do pečenia (z DM)
  • 1/2 čl mletej škorice
  • 1 čl jablčného octu
  • 1/2 hrnčeka rastlinného mlieka (125ml)
  • 2 PL olivového oleja + na pečenie (kokosový olej)
  • 1 čl kakaa
  • slivkový džem

Poďme si pripraviť lievance:

  1. Panvicu potrite troškou kokosového oleja a dajte zohriať.
  2. Medzitým si v mise zmiešajte všetky suché ingrediencie
  3. Pridajte do nich tekuté a rozmiešajte na cesto.
  4. Polievkovou lyžicou naberajte cesto a vylievajte na panvicu mini lievance. Opekajte z oboch strán.
  5. Ozdobte a podávajte.

Ak máte radi lievance a dali by ste si bezlepkovú verziu, vyskúšajte tieto vegan lievance a pripravte si k nim arašidové maslo. Na lievance použite kľudne aj domáci bleskový džem alebo kupovaný bez pridaného cukru, napríklad tento slivkový.

Ak ste milovníci lievancov, označte nás vo svojich príbehoch @rejoy.sk keď si ich pripravíte. Budeme sa tešiť a radi vašu šikovnosť prezdieľame, aby sa recept dostal medzi ľudí.