Určite poznáte ten pocit, kedy prídete domov, hladní ako vlk a chladnička zíva prázdnotou. Na nejaké poriadne jedlo nemáte čas a nechcete sa natlačiť blbosťami.

To je pravý čas na tieto cestoviny. Budete na ne potrebovať len pár ingrediencií, samozrejme, ak toho máte doma viac, kľudne si pridajte 😀

Na 1 porciu budete potrebovať:

  • 150 g ryžových rezancov (alebo iných)
  • 1 PL tahini (alebo orieškového masla)
  • 1 PL tamari (sójová omáčka, shoyu)
  • 1 čl kokosového cukru alebo iného sladidla
  • 1 čl sušeného cesnaku
  • 1 čl štipľavej omáčky (podľa chuti)
  • 1/2 uhorky (nakrájať natenko)

Príprava cestovín a omáčky

  1. Dajte variť cestoviny podľa návodu. Vodu nezlejte, odložte si z nej trochu na rozriedenie omáčky.
  2. V miske si zmiešajte tahini, tamari, cukor, cesnak, štipľavú omáčku. Nakrájajte uhorku na tenké plátky. Do omáčky pridajte vodu z cestovín a rozrieďte ju na potrebnú konzistenciu
  3. Pridajte do omáčky cestoviny a uhorku, zamiešajte. Posypte čiernou rascou alebo sézamovými semienkami.