Dnes sa všade hovorí o zdravom životnom štýle a superpotravinách. Mnohí sa snažíme nájsť spôsoby, ako zlepšiť svoje zdravie a vitalitu. Zelené superpotraviny ako chlorella a jačmeň sú často spomínané v súvislosti s ich neuveriteľnými prínosmi pre fungovanie nášho tela. No môžu tieto potraviny skutočne priniesť všetko, čo sľubujú? A ako presne by mali byť súčasťou vášho jedálnička?

V tomto článku sa pokúsime odpovedať na najčastejšie otázky spojené s týmito zázračnými zelenými potravinami. Ponúkneme vám komplexný pohľad na ich výhody, možné vedľajšie účinky a najlepšie spôsoby ich konzumácie. Či už ste zarytý zástupca zdravého životného štýlu alebo sa len začínate v oblasti superpotravín orientovať, tieto najčastejšie otázky a odpovede vám poskytnú potrebné informácie, aby ste sa mohli správne rozhodnúť.

Čo sú to zelené potraviny a prečo by som ich mal/a zaradiť do svojho jedálnička?

  • Zelené potraviny ako chlorella a jačmeň sú bohaté na vitamíny, minerály, antioxidanty a chlorofyl. Pomáhajú podporovať detoxikáciu, zlepšujú trávenie a posilňujú imunitný systém. Ich pravidelné užívanie môže prispieť k lepšiemu celkovému pocitu z vlastného tela a pohode.

Čo je chlorella a aké má zdravotné benefity?

  • Chlorella je sladkovodná riasa, ktorá je jedným z najbohatších zdrojov chlorofylu a obsahuje vysoké množstvo bielkovín. Je známa svojimi detoxikačnými schopnosťami, podporuje čistenie čriev a pečene a je výborná pre posilnenie imunity.

Aké benefity má zelený jačmeň?

  • Jačmeň je známy svojim obsahom vlákniny, vitamínov a minerálov. Podporuje trávenie, pomáha udržiavať zdravú hladinu cukru v krvi a má anti-inflamačné účinky. Tiež môže pomôcť zlepšiť vzhľad pleti a dodaním energie dokáže plnohodnotne nahradiť kávu
  • Hlavné prínosy mladého zeleného jačmeňa:
  • obsahuje enzýmy, ktoré dodávajú energiu a urýchľujú hojenie
  • dopĺňa našim bunkám celý rad potrebných vitamínov a minerálov
  • vďaka zásadotvornosti bojuje proti prekysleniu, ktoré je príčinou mnohých zdravotných problémov
  • obsiahnutý chlorofyl pôsobí protizápalovo a zároveň znižuje prípadný zápach pri nadmernom potení
  • obsahuje veľké množstvo antioxidantov, ktoré nás chránia proti nebezpečným voľným radikálom a tým sú účinnou prevenciou proti civilizačným chorobám (ako sú srdcovo-cievne ochorenia, diabetes, obezita)
  • jemne čistí organizmus (najmä telesné tekutiny – krv, pot, moč, mozgovomiešny mok)

Aké benefity má riasa chlorella pyrenoidosa GW pre váš organizmus

  • Čistiaca sila vlákniny: Chlorella účinne detoxikuje váš organizmus, najmä na úrovni čriev, a zaisťuje, že sa zbavíte toxínov, ktoré vám môžu škodiť.
  • Obnova črevného mikrobiómu: Vďaka svojmu rastovému faktoru chlorella nielenže obnovuje črevnú flóru, ale pôsobí aj ako prebiotikum a probiotikum, čím podporuje vaše trávenie a zdravie.
  • Protizápalové a dezodoračné účinky chlorofylu: Chlorofyl obsiahnutý v chlorelle nielenže zmierňuje zápaly, ale aj prirodzene neutralizuje telesné pachy.
  • Výživa buniek vitamínmi a minerálmi: Naše bunky sú zasýtené celým spektrom nevyhnutných vitamínov a minerálov, ako je železo, ktoré sú kľúčové pre zdravé fungovanie tela.
  • Boj proti prekysleniu: Chlorella efektívne neutralizuje nadbytočnú kyslosť v tele, ktorá môže byť príčinou mnohých zdravotných problémov, vrátane chronických ochorení.
  • Ochrana antioxidantmi: Bohatá na antioxidanty, chlorella chráni pred škodlivými voľnými radikálmi a je vynikajúcou prevenciou proti civilizačným chorobám.
  • Enzýmy pre rýchlejšie hojenie a lepšie trávenie: Enzýmy prítomné v chlorelle urýchľujú hojenie a zlepšujú tráviaci proces, čím prispievajú k celkovej pohode.

Zahrňte chlorellu do svojho denného režimu a vychutnajte si tieto mnohostranné zdravotné výhody pre lepší život.

Je potrebné konzumovať jačmeň a chlorellu súčasne?

Kombinované užívanie vám prináša synergický efekt. Účinky sa teda nenásobia len sčítaním, ale ich vzájomná kombinácia ich môže značne umocniť. Nie je to teda povinné, ale je to múdre riešenie. 🙂

Ako dlho môžem jesť zelené potraviny? Je potrebné robiť prestávky?

Zelené potraviny jej vhodné konzumovať dlhodobo. Je to v podstate len ďalší druh kvalitnej zeleniny, ktorú pridávame do svojho jedálnička. Priebežne náš organizmus čistia, vyživujú, odstraňujú prekyslenie a zápaly. Každé zaradenie jačmeňa a chlorelly po dlhšej prestávke môže byť zbytočne sprevádzané nepríjemnými prejavmi detoxikácie.

Ako spoznám kvalitné zelené potraviny?

Jednoduché to nie je. Ako všetci vieme, krabičky znesú veľa. Určite je dobré všímať si expiráciu, pretože produkty sú účinné len vtedy, ak sú čerstvé. Preto odporúčame značku Green Ways, keďže táto spoločnosť venuje svojim produktom maximálnu pozornosť a robí všetko pre to, aby mala vždy najkvalitnejší zelený jačmeň a chlorellu na trhu za prijateľnú cenu. Pre viac info nám neváhajte napísať, mať poradcu pri zelených potravinách je nevyhnutnosť, keď chcete predísť silnej detoxikácii alebo sa nimi poddávkovať a teda nebudú mať až taký želaný efekt, ako by ste si želali. Napíšte nám na zuzana@rejoy.sk alebo na sociálne siete Instagram, Facebook

Ako dávkovať zelené potraviny?

Dávkovanie zelených potravín je zvyčajne šité na mieru – závisí najmä od pohlavia, veku, životného štýlu, jedálnička, zdravotného stavu a očakávaní konkrétneho spotrebiteľa. Radi vám pomôžeme. Napíšte nám svoju otázku na zuzana@rejoy.sk alebo na sociálne siete Instagram, Facebook

V akej forme sa konzumuje mladý jačmeň a riasa chlorella?

Zelený alebo mladý jačmeň je prášok, ktorý vzniká vysušením vylisovanej šťavy z listov mladého jačmeňa. Po jeho rozpustení vo vode získate syto zelený osviežujúci nápoj. Jačmeň si môžete primiešať do obľúbeného pleťového oleja a vytvoriť si tak úžasnú, hojivú masku na tvár, či vlasy. Je dostupný aj vo forme tabliet, ktoré jednoducho zapijete vodou.
Riasa chlorella je k dispozícii v tabletách, ktoré môžete cmúľať, žuť alebo zapíjať, alebo v prášku (ideálna pre malé deti, ako prídavok do kaší a smoothies alebo do mastičiek).

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku?