Broskyňová kaša je to, čo vás zasýti a zbaví broskýň, ktoré už nie sú dosť pekné na jedenie len tak.

Rýchle a zdravé raňajky sú základ a ovsená kaša sa predsa nosí celý rok. Studená či teplá, to je už na vás a na tom, koľko času si ráno nájdete. Večer si zamiešajte a ráno zjete. Táto porcia bola pre dvoch dospelých a jedno malé dieťa, ale kľudne si porcie zdvojnásobte a máte litrový pohár ovsenej kaše.

Čo je to ceznočná kaša?

Ceznočná kaša sú rýchle raňajky pre zaneprázdnené mamy.

Všetky ingrediencie sa cez noc spoja na kašu. Tá nie je lepkavá a gumenná ako sa stane niekedy pri varení v hrnci. Všetko sa to stane vďaka namočeniu vločiek do mlieka cez noc.

Príprava tejto kaše je úplne jednoduchá (nie je potrebné varenie!). Jej prípravu zvládnu aj deti. Tak si od nich nechajte pripraviť raňajky.

Ako pripraviť ceznočnú kašu

Použite surové vločky, tie do rána v mlieku zmäknú tak, že ich nebudete vôbec cítiť a budete si myslieť, že ich máte rozmixované. V tejto kaši sú bezlepkové vločky. Kaša je preto bezlepková.

Broskyňová bezlepková ceznočná kaša (bez varenia)

Príprava: 5 min

Chladenie: 6 hodín

Porcia: 2 veľké porcie

INGREDIENCIE:

KAŠA

3/4 hrnčeka mandľového mlieka Body Future

1 PL arašidového masla Grizly

1/2 čl vanilky

štipka soli

1 PL chia semienok

1/2 hrnčeka bezlepkových vločiek

2 PL kokosového jogurtu

1 PL javorového sirupu

Na ozdobu:

  • nakrájaný banán, čerešňe
  • jablko, škorica
  • granola
  • mleté ľanové semienko, chia semienka
  • kakaové bôby

Postup prípravy:

1) Do pohára s viečkom nalejte mlieko, pridajte chia semienka, vločky, vaše obľúbené sladidlo a arašidové maslo a pomiešajte. Pridajte nakrájanú broskyňu. Maslo nemusíte rozmiešať úplne. Ráno vám bude chutiť, keď si naberiete za lyžičku 🙂 Nakoniec pridajte jogurt.

2) Uistite sa, že všetky vločky sú ponorené v mlieku. Ak nie sú, zatlačte ich lyžičkou, nech sa poriadne nasiaknu.

3) Zavrite pohár viečkom a dajte ho do chladničky aspoň na 6 hodín, ideálne na celú noc, aby všetko malo dosť času sa „užrať“.

4) Na druhý deň kašu vyberte a ozdobte čerstvým ovocím alebo inou dobrotou, na ktorú ste zvyknutí (granola, kakaové kúsky, škorica,…)

TIP: Kašu si môžete aj ohriať na sporáku, ak preferujete teplú verziu. Ak je kaša veľmi suchá alebo lepkavá, prilejte do nej mlieko alebo vodu a rozmiešajte.

5) Kašu nezmrazujte. V chladničke vydrží 2-3 dni, najlepšia je však na druhý deň po zamiešaní a jej príprava trvá 5 minút, tak ju zjedzte a spravte si radšej novú príchuť. Napríklad takúto.

Ak si túto kašu doma pripravíte, nechajte nám dolu komentár ako vám chutila, ohodnoťte recept a nezabudnite svoju fotku otagovať #rejoyfood na Instagrame pre znovuobjavenú radosť z jedla! Sme zvedaví, s čím si ju spravíte vy.