Kakao je nová káva. Aspoň u nás doma. Pijeme ho na striedačku s karobom. Večer si dávame karob preto, lebo niekedy kakao nabudí tak, že nevieme zaspať.

Kakao je nádherný nápoj, ktorý otvára srdce, pomáha pri upevňovaní zámeru, ktorý si dávame do svojho života. Naša zmes obsahuje blahodárne koreniny prospešné pre zdravie ako kurkuma, maca, ashwaganda, škorica. Sladiť môžete ďatlou, medom, javorovým sirupom. Tradične sa ceremoniálne kakao podáva celkom bez sladidla so štipkou soli.

Čím dochutiť

Ak máte radi smotanovú chuť, pridajte si trochu rastlinného mlieka. Krémovosť dosiahnete aj pridaním 1-2 čl kokosového oleja. Spomínaný maca prášok vám dám energiu a kakau úžasnú zemitú chuť.

Ako pripraviť kakao, ak máte mixér

Vložte všetky ingrediencie do mixéra a mixujte, kým nie je krémové a penisté. Začnite na nižšej rýchlosti, pomaly pridávate do vysokých otáčok. Nechajte svoj zámer v kakau sa vykryštlizovať. Myslite na to, čo chcete dosiahnuť, aké sú vaše túžby. Uvedomte si za čo ste vďační. Za rodinu, domov, jedlo, za kakao, ktoré vášmu životu prinesie hľadanú zmenu. Otvorí vám srdce a naplní ho láskou. Pripravte si obľúbenú šálku a kakao do nej nalejte. Počúvajte ako sa leje, ako praská pena na jeho povrchu. Vdychujte jeho vôňu. Užite si kakaové fúzy na vašej tvári. Cíťte lahodný pocit, ktorý vášmu telu prinesie.

Ako pripraviť kakao, ak NEMÁTE mixér

Dajte všetky suroviny do hrnca na nízku teplotu a nechajte kakao nech sa pomaly rozpustí. Stále miešajte a nenechajte ho vrieť!

Nalejte kakao do šálky, ktorá je pre vás špeciálna. Na vrch môžete pridať ružové lupienky. Kakao pridržte pred vami, na úrovni vášho srdca. Ak máte čas a chuť, spravte si malý rituál vďačnosti a vyslovte svoj zámer.

Kakaový rituál

Držte šálku s kakaom v rukách. Oči sú zavreté. Povedzte potichu alebo nahlas:

  • posielam vďaku srdcu Vzduchu
  • posielam vďaku srdcu Zeme
  • posielam vďaku srdcu Ohňa
  • posielam vďaku srdcu Vody
  • posielam vďaku každému, kto ku mne priniesol toto kakao
  • posielam vďaku môjmu vlastnému srdcu, že ho mám a že sa otvára a dostávajú sa mi správy, ktoré potrebujem

Otvor si oči, upi si, pusti si príjemnú hudbu a počúvaj svoje myšlienky. Zapíš si ich do svojho denníka alebo ich vytancuj.

Ku kakau si dajte niečo chutné, ako napríklad tieto brownies alebo cookies.

Dajte nám v komentároch vedieť, ako vám to išlo. Dáme kakao spolu?