Cícerové pralinky sú chutné, rozplývajú sa na jazyku a sú neuveriteľne krémové. Tento luxusný recept na čokoládové pralinky z tmavej čokolády je vegánsky a bezlepkový. Kto by tomu ale uveril, všakže. Rozpúšťajú sa v ústach a majú úžasnú konzistenciu podobnú čokoládovému pudingu. Tieto pralinky obsahujú veľa bielkovín a keď si vyberiete kvalitnú čokoládu budú aj skvelým dezertom po večeri!

Prečo sa vám tento recept bude páčiť

  • Je hotový do 30 min
  • Potrebujete 3 suroviny. 
  • Môžete si ho pripraviť, aj keď máte alergiu na orechy, použitím masla zo slnečnicových semienok
  • Je z rastlín, bez mlieka a bez lepku.
  • Má vysoký obsah bielkovín
  • Jediný cukor, ktorý obsahuje je v čokoláde, tak si skontrolujte jej zloženie
  • Môže byť aj bez cukru, ak zoženiete takú čokoládu
  • Nebudete cítiť cícer
  • Dezert, ktorý môžte mať poruke v chladničke, či mrazničke

Na prípravu cícerových praliniek budete potrebovať:

  • 1 konzervu cíceru 400ml (alebo vlastný uvarený cícer)
  • 1 čokoládu rozpustiť vo vodnom kúpeli
  • 1/2 hrnčeka orieškového masla (skúšala som arašidové a mix orechov)

Na polevu:

  • 1 PL kokosového oleja
  • 1 čokoládu (zvyšok rozpustenej čokolády môžete použiť na obalenie týchto snickers datlí)
  • ďalej môžete použiť (kakaové nibsy, lyo ovocie, kokos, semienka)

Postup:

  1. Cícer precedíme a premyjeme. Dáme do mixéra, pridáme orieškové maslo a roztopený hrnček čokolády. Rozmixujeme na hladkú zmes.

2. Vyberáme polievkovou lyžicou a ukladáme na papier na pečenie na podnose alebo pekáči, ktorý sa zmestí do mrazničky

3. Dáme do mrazu na 15 min. Vyberte, vytvarujte guličky a vráťte do mrazáku na ďalších 10 min.

4. Zatiaľ si roztopte vo vodnom kúpeli druhú čokoládu s lyžicou kokosového oleja.

5. Guľky vyberte a obaľte v čokoláde a dajte ešte raz do mrazničky stuhnúť.

Môžete ich aj posypať kokosom, lyo ovocím, kakaovými drvenými bôbmi, predtým než ich dáte do mrazničky.

V chladničke vydržia 7 dní (osobne tomu neverím 🤤), v mrazničke aj mesiac.