Ako som spoznala Gua Sha

Opäť som raz niečomu prepadla. Začalo to úplne nenápadne. Tvárovou jógou. Zrazu mi všade na sociálkach začali vyskakovať videá žien pred a po, s neskutočnými výsledkami. Pleť bola zrazu žiarivá, vypnutá a krásna. Potom raz u nás v kuchyni sedel kamoš gitarista a hovorí mi: „Pozri, čo som našiel na pláži.“ Z vrecka vytiahol kovový predmet. „Vieš, čo to je?“ spýtal sa ma. „To je gua sha.“ Bol prekvapený, že viem, čo to je, ale nie až tak ako som bola prekvapená ja, že on vie, čo drží v ruke. Neskôr sa priznal, že si myslel, že je to „šrobovák“ alebo nejaký čudesný predmet tohoto typu. 

Gua Sha jej výhody a ostatné benefit

Vtedy som si povedala, že toto je znamenie, lebo gua sha som tiež evidovala, že je všade okolo, rovnako ako masážne valčeky na tvár. Keďže milujem relaxovať, masáže a večerné čítanie a tieto veci sa dajú vďaka týmto masážnym predmetom krásne spojiť, neváhala som už ani chvíľu a do pár dní som mala svoj gua sha kameň doma. On mal síce kovový, ale ja som si kúpila krištáľ, pretože mám rada „kamene“ a sú mi príjemné na dotyk. Odvtedy som si už zaobstarala aj kovový. Oba uvidíte v obrázku nižšie. Večer si rada čítam, a keď sa naučíte (veľmi rýchlo) pohyby masáže, môžete si čítať a pritom si večer masírovať pleť a garantujem vám, že rozdiel budete nielen cítiť, ale aj vidieť. Ak sa chcete dozvedieť viac o tejto super vecičke, skôr ako si ju zoženiete, ste na správnom mieste!

Čo je Gua Sha?

Gua Sha je plochý nástroj, vyrobený z krištáľu (al. iného materiálu), ktorý sa používa na masáž tváre. Hoci sa Gua Sha na tvár stala hitom len nedávno, táto technika je oveľa staršia, než by ste čakali. Vychádza z tradičnej čínskej liečebnej praxe známej ako Gua Sha. Gua znamená hladkať alebo tlačiť a Sha znamená začervenanie. Toto začervenanie vzniká hladením, masážou a vedie pleť k samoliečebným procesom. Moderná masáž Gua Sha kameňom je menej intenzívna, ale stále vám zanechá krásne vytvarovanú, žiarivú tvár spolu s ďalšími zaujímavými výsledkami!

Aké sú výhody používania Gua Sha?

Pri správnom a pravidelnom používaní Gua Sha postrehnete tieto výhody:

Lymfatická drenáž

Pomalý lymfatický systém môže spôsobiť opuchnutú pokožku, únavu, akné a rôzne iné problémy s pokožkou. Keďže cirkulácia lymfy je závislá od pohybu svalov alebo masáže, použitie Gua Sha je vynikajúci spôsob, ako ju zvýšiť. Viac sa o lymfatickej masáži dočítate tu.

Pomáha pri cystickom akné

Niekde sa dočítate, že pri akné nemôžete použiť Gua Sha. Pomôcka Gua Sha pomáha znížiť výskyt zápalov, začervenanie a veľkosť akné tým, že uvoľňuje upchaté miesta a zlepšuje cirkuláciu. Nikdy by ste však nemali použiť Gua Sha na popraskanú pokožku a zapálené vriedky. Viac o tom, ako liečiť akné s Gua Sha a valčekom na tvár si povieme neskôr, v ďalšom článku. 

Pomáha hojiť jazvy po akné

Tým, že rozprúdi krv na povrchu pokožky, obnovuje bunky a takto znižuje viditeľnosť jaziev po akné. Pre rýchle výsledky vyskúšajte Vitamin C sérum (inak toto používam aj ja 2x denne a krásne rozžiari pleť). Hovorí sa aj o skvelých výsledkoch s Kumkumadi ajurvédskym olejom s obsahem šafránu. 

Zbaví dvojitej brady a vytvaruje lícne kosti

Pravidelným používaním Gua Sha zvládnete vašu tvár vytuniť tak, akoby ste strávili hodiny v kozmetickom salóne, a získať tak dokonale definovanú čeľusť a lícne kosti. Viem, že to znie neuveriteľne, ale dáva to zmysel. Keď funguje cvičenie, prečo by nefungovala masáž. Vaša tvár nadobudne prirodzene viac viditeľné kontúry. 

Zjemní vrásky a jemné linky

Masážou čela, okolia očí a úst dosiahnete zjemnenie jemných mimických vrások a vaša tvár bude viac vypnutá. Nebojte sa začať sa starať o svoje tvárové svaly s Gua Sha – doprajte vašej pleti mini dovolenku. Výsledkom vám bude hladké čelo a tvár bez jemných vrások.

Zbaví tmavých kruhov a rozžiari pleť

To, že žijeme na ostrove, kde je veľa slnka, dáva mojej pleti krásny odtieľ aj v zime. Ale zlepšený krvný obeh vďaka Gua Sha vás zbaví tmavých kruhov pod očami a dodá vašej pleti mladistvý lesk. Je to ako dopriať vašej tvári dlhý, osviežujúci spánok, každý deň.

Zmierni opuch

Kúpili ste si Gua Sha a máte vlastne váš mini estetický drenážny systém, ktorý vyplavuje lymfu a iné tekutiny z vašej tváre, čím kožu vypína a tvaruje do ostrejšie definovaných línií. Pravidelným používaním sa zbavíte spuchutého odrazu v zrkadle a zároveň venujete svojej tvári starostlivosť, ktorú si zaslúži. 

Ako si vybrať svoju Gua Sha

Gua Sha nájdete v rôznych tvaroch a z rôznych materiálov, pričom každá má svoje špecifické využitie. Tu je zoznam bežných tvarov a materiálov spolu s ich výhodami a použitím, aby ste si dokázali nájsť tú vašu Gua Sha, ktorá vám sadne. 

guasha masaz
Gua Sha pre začiatočníkov a jej benefity

Podľa materiálov:

Ružový kremeň (rose quartz)

Tento pekný odtieň ružovej je spojený s emóciami, súcitom a láskou. Vyhlaďte jemné linky a vrásky a odstráňte toxíny a negativitu, ktoré sú v tele prítomné. 

Čierny obsidián (black obsidian)

Obsahuje najmocnejšie prvky ohňa, vody a zeme, ktoré čistia negatívne myšlienky a emócie, ktoré sa môžu nachádzať v tele. Zanecháva pokožku žiarivú. Zodpovedá tiež za liečenie a posilnenie svalových tkanív v priebehu času.

Ametyst

Ametyst má silnú liečivú a očistnú moc. Znižuje stres. Je to ochranný kameň, podnecuje produkciu hormónov a uvoľňuje napätie. Podporuje emočné zdravie a pomáha pri kožných chorobách. 

Aventurín

Pohlcuje elektromagnetický smog, čo je výborné pre nás, ktorí často sedíme za počítačom alebo pracujeme na mobilnom telefóne. Zvyšuje kreativitu a uľavuje od zlosti. Tiež pomáha pri kožných problémoch. 

Podľa tvaru:

1. Vypuklá – Táto Gua Sha je ideálna pre použitie na širšie časti vášho tela. Pomáha pri tvarovaní krku, ramien a chrbtice. 

2. S dvoma „zákrutami“ – podporuje krvný obeh pod očami a na lícach a lícnych kostiach. 

3. Tvar „mickey mouse“, rozštiepená – je ideálna pre kosť čelustí a definovanie oblasti, kde sa s radosťou tvorí druhá brada…čo nechceme. 🙂

4. So zúbkovanou stranou – stimuluje miesta, kde sa tvoria jemné linky a vrásky. Používa sa od brady po líca, spánky a na čelo. 

5. Špicatý konvexný okraj – fantastický tvar pre nadvihnutie „unaveného“ obočia.

Záver

Vybrať si tú svoju gua sha je kľúčové pre maximálne výsledky. A tie predsa chceme 🙂 Chceme krásnu, vytvarovanú, žiarivú a zdravú pleť, a preto je samozrejme dôležité starať sa o ňu nielen zvonka, ale aj zvnútra (pre info o detoxe organizmu zvnútra, kliknite sem). Pri výbere svojej gua sha vezmite do úvahy faktory ako typ pokožky, tvar a veľkosť,materiál, textúru, značku a kvalitu. A načúvajte svojmu vnútru. Ja som sa rozhodovala medzi kovovou a krištáľom a ťahalo ma to viacej ku kameňu. Vy si vyberajte podľa seba. Gua sha vám poskytne mnoho terapeutických výhod, vrátane zlepšenej cirkulácie, úľavy od bolesti a znižovania zápalov. K tomu všetkému fantastický pocit relaxácie. Pustite si relaxačnú hudbu do uší z appky Breathjoy, čítajte a masírujte. Ak je gua sha používaná správne, môže byť bezpečným a efektívnym spôsobom, ako podporiť celkové zdravie a pohodu.

15% -NÝ ZĽAVOVÝ KÓD PLATNÝ LEN DO VIANOC!!!

Ak ste dočítali až sem, máme pre vás odmenu 🙂 Využite zľavový kód rejoy15 platný do 24.12.2023 na nákup vašej gua sha alebo masážneho valčeka. Kód si viete uplatniť kliknutím na link alebo tlačidlo v celej kategórii Tvárové valčeky a Gua Sha