Kto by nechcel mať zdravý, rýchly obed, či večeru do polhodiny na stole? No kto? Sem sa, všetci hladoši, uvarte si cícerové stir-fry.

Poďme rovno k veci. Tento recept som si prerobila, lebo bol pôvodne s tofu a tofu ako vieme je spracovaná potravina, tak som rozmýšľala, čím ho nahradiť. A mala som uvarený cícer. Čo mi prišlo skvelé.

Budete potrebovať:

  • 2 biele reďkovky nakrájať na pásiky
  • 3 jarné cibuľky
  • 3 mrkvy nakrájať na tyčinky
  • 2 hrnčeky uvareného cíceru
  • kúsok zázvoru
  • 3 cesnaky
  • 1 cibuľa
  • 1/2 žltej papriky
  • olivový olej

Na omáčku:

  • 1/4 hrnčeka shoyu (sójovej omáčky)
  • 1 PL ryžového octu
  • 1/4 hrnčeka vody
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1 PL kokosového cukru

Ako na to:

  1. Zamiešame si všetky ingrediencie na omáčku a dáme bokom odstáť.
  2. Na hlbokú panvicu alebo wok dáme olej, na rozohriaty dáme nakrájanú cibuľu, cesnak, zázvor a opečieme.
  3. Pridáme nakrájanú zeleninu, papriku, mrkvu, reďkovku a opečieme, kým zelenina nezmäkne.
  4. Teraz pridáme cícer a všetko premiešame
  5. Nakoniec zalejeme omáčkou a miešame, kým nezhustne.
  6. Podávame s ryžou, šalátikom, posypeme sézamom a zelenou časťou jarnej cibuľky.

Ak ste si recept spravili a páčil sa vám, svoju fotku zdieľajte na FB alebo IG a označte nás @rejoy.sk nech ešte viac ľudí vyskúša rastlinné jedlá.

Ak vám toto jedlo chutilo, bude vám chutiť aj Pad Pak Thai alebo tento vcelku pečený karfiol s výpekom