Snickers vegan guličky
Kedysi som robila obchodnú zástupkyňu pre firmu Mars. Takže Snickers, Mars, Twix, Milky Way a Bounty boli moja každodenná desiata 😀 To už nehovorím o M&M’s, ktoré mi v tej dobe chutili neporovnateľne lepšie ako lentilky.
V poslednej dobe ma prenasledovali snickers cheesecake-y a guličky s touto príchuťou, na instagrame vyskakovalo arašidové maslo z každého rohu, tak som si povedala, že je asi správny čas si túto chuť pripomenúť. Martin navyše raz priniesol domov niekoľko sáčkov arašidov, tak som vedela, že je rozhodnuté.
![](https://www.rejoy.sk/wp-content/uploads/2022/04/IMG_6155-576x1024.jpg)
Na snickers guličky budete potrebovať:
- 1 a pol hrnčeka medjool datlí bez kôstky
- 1 hrnček pražených arašidov (solené alebo nesolené)
- 1/4 hrnčeka domáceho arašidového masla
- 100 g vegan čokolády (napr. Lidl), ak chcete guľky obaliť úplne množstvo zdvojnásobte
Ako na to:
- Do výkonného mixéru dajte datle, arašidy a arašidové maslo
- Pustite mixér a mixujte, kým nebudete mať jednotnú hmotu. Ak to ide naozaj ťažko, pridajte PL vody. Neprežeňte mixovanie, lebo zmes ostane veľmi mastná.
- Zmes zagúľajte do guličiek, dajte na papier na pečenie a v nádobe uložte do mrazničky na 20 min
- Medzitým si roztopte vo vodnom kúpeli čokoládu.
- Obaľte guľky čokoládou a posypte ich nasekanými arašidmi
- Vložte opäť do mrazničky aspoň na 20 minút
- Skladujte v zatvorenej nádobe buď v mrazničke alebo chladničke
Ak máte radi guľôčky a takéto jednoduché recepty, budú vám chutiť aj:
Vyskúšajte túto dobrotu a nebojte sa svojim výtvorom pochváliť na sociálnych sieťach a označiť nás @rejoy.sk aby sme vedeli, kde máme všade kamošov.
![](https://www.rejoy.sk/wp-content/uploads/2022/04/IMG_6160-768x1024.jpg)