Kedysi som robila obchodnú zástupkyňu pre firmu Mars. Takže Snickers, Mars, Twix, Milky Way a Bounty boli moja každodenná desiata 😀 To už nehovorím o M&M’s, ktoré mi v tej dobe chutili neporovnateľne lepšie ako lentilky.

V poslednej dobe ma prenasledovali snickers cheesecake-y a guličky s touto príchuťou, na instagrame vyskakovalo arašidové maslo z každého rohu, tak som si povedala, že je asi správny čas si túto chuť pripomenúť. Martin navyše raz priniesol domov niekoľko sáčkov arašidov, tak som vedela, že je rozhodnuté.

Na snickers guličky budete potrebovať:

  • 1 a pol hrnčeka medjool datlí bez kôstky
  • 1 hrnček pražených arašidov (solené alebo nesolené)
  • 1/4 hrnčeka domáceho arašidového masla
  • 100 g vegan čokolády (napr. Lidl), ak chcete guľky obaliť úplne množstvo zdvojnásobte

Ako na to:

  1. Do výkonného mixéru dajte datle, arašidy a arašidové maslo
  2. Pustite mixér a mixujte, kým nebudete mať jednotnú hmotu. Ak to ide naozaj ťažko, pridajte PL vody. Neprežeňte mixovanie, lebo zmes ostane veľmi mastná.
  3. Zmes zagúľajte do guličiek, dajte na papier na pečenie a v nádobe uložte do mrazničky na 20 min
  4. Medzitým si roztopte vo vodnom kúpeli čokoládu.
  5. Obaľte guľky čokoládou a posypte ich nasekanými arašidmi
  6. Vložte opäť do mrazničky aspoň na 20 minút
  7. Skladujte v zatvorenej nádobe buď v mrazničke alebo chladničke

Ak máte radi guľôčky a takéto jednoduché recepty, budú vám chutiť aj:

Vyskúšajte túto dobrotu a nebojte sa svojim výtvorom pochváliť na sociálnych sieťach a označiť nás @rejoy.sk aby sme vedeli, kde máme všade kamošov.