Jahodová ovsená kaša je rýchle, jednoduché a chutné raňajkové jedlo. Tento recept na hustú, krémovú kašu je zo základných prísad ako sú ovsené vločky, mrazené jahody a voda. Recept je vegánsky, bez lepku, bez kravského mlieka a je hotový za 10 minút. Chutí ako jahodový koláčik, ale je dostatočne zdravá, aby si si ju mohla dať hneď ráno.

Ak máte radi ovsenú kašu, vyskúšajte aj Ceznočná kaša s mangom. Ovocné kaše sú tiež skvelé, ak nemáte radi silnú čokoládovú chuť, ktorá sa hodí viac do zimy, v lete sa dá užívať si tieto ovocné príchute. A ceznočná kaša sa vám spraví cez noc v chladničke, čo je skvelé na neskoré rána. Teraz v sezóne broskýň môžete mango nahradiť a pripraviť si cez noc v chladničke túto Broskyňovú ceznočnú kašu. Budete ju milovať.

Táto jahodová ovsená kaša  je:

  • vegánska, bez kravského mlieka, bez lepku, bez sóje a oleja
  • bohatá, jahodová a sladená prírodným datlovým sirupom
  • rýchle raňajky hotové za necelých 10 min
  • recept z jedného hrnca, zo surovín, ktoré máte bežne doma (ak sa stravujete zdravo)
  • dosť zdravá na raňajky a zároveň dosť lahodná ako dezert

AKÉ PRÍSADY IDÚ DO TEJTO JAHODOVEJ OVSENEJ KAŠE?

  • Vločky: v potravinách nájdete viacero druhov ovsených vločiek. Jemné, bezlepkové, výberové, hrubé, celozrnné,… Na tento recept som použila rolované vločky. Sú plné železa, zdravého množstva rastlinných bielkovín a niekoľkých živín.
  • Voda: Tekutá časť tohoto receptu sa skladá z polovice vody a polovice rastlinného mlieka. Môžete použiť len vodu, alebo len mlieko, ale takto pol na pol dosiahnete lahodnú konzistenciu a chuť.
  • Mrazené jahody: jahody sme mali domáce zo samozberu, ale poslúžia vám aj kupované z obchodu. Kľudne ich nahraďte iným ovocím, ktoré máte doma pre obmenu.
  • Datlový sirup: Ak máte radi sladké, budete si potrebovať kašu dosladiť. Použite na to datlový sirup alebo javorový sirup. Nepoužívajte lacné sladidlá, ako cukor, či agave, či stevia. Vaše telo si zaslúži kvalitné sladidlo.
  • Vanilka: Štipka vanilky sa hodí vždy
  • Škorica: Poprášiť kašu škoricou je povzniesť ju na nový level a zároveň využiť antivírusové vlastnosti škorice

Čo budete na jahodovú ovsenú kašu potrebovať:

Hovoríme o jednej veľkej porcii kaše alebo o dvoch malých porciách pre deti.

  • 112 g jahôd (množstvo si prispôsobte podľa vlastnej chute)
  • 65g ovsených vločiek
  • 180 g vody filtrovanej vody
  • štipka soli
  • datlový sirup
  • na ozdobu: škorica, vanilka, džem, lyo ovocie, čerstvé ovocie, orieškové maslo
  1. Do hrnca dajte jahody, vodu a ovsené vločky. Priveďte k varu. Varte 6 min, kým kaša nezhustne, pridajte štipku soli, prípadne vanilku
  2. Kašu prelejte do misiek, ozdobte ovocím, pridajte si datlový sirup a ostatné pochutiny, ktoré máte na kašu radi.

Kaša je najlepšia čerstvá, ale vydrží vám aj v chladničke.