K Renému a Katke sme sa chystali mesiace, stále bol buď sneh, dážď alebo blato, tak že by sme sa tam s karavanom ťažko dostali. Zhruba dvojhodinová cesta z Trnavy nás priviedla do kraja prekrásnych lúk a oblín prírody

Miesto

Parkovali sme pri ohrade s koňmi. Nedaľeko bol prírodný stôl a stoličky vyrobené z pníkov stromov. Aj sme tam obedovali, lebo sa tam cez deň pekne opieralo slnko. Karavan sme odparkovali na takmer rovine, bolo treba len kliny pod predné kolesá. Nezabudnite, že ráno je takto vždy rosa, tak sa hodí vonkajší koberec pod stolovanie a markízu. Deti mali tiež svoju piknikovú deku, kde si rozložili všetky svoje potrebnosti. V noci nebolo počuť nič. Domáci bývajú dolu kopcom kúsok pešo cez ohradu. V ohrade je elektrický prúd, tak sa treba naučiť ju podliezť (deti) alebo preskočiť (dospelí). Na lúke rastú rôzne bylinky. My sme si vystačili s púpavami.

Zvieratá

Na farme nečakajte nejaké animátorské programy, ani preliezky, či stotisíc aktivít. Idete na samotu, na farmu, do skutočnej prírody. Spoločnosť vám budú robiť kone, pes Whisky, ovce a ak sa dohodnete s gazdinou, môžete ísť aj kozy podojiť, či poškrabať za ušami. Kačice sa budú kúpať v jazierku a sliepky budú znášať farebné vajíčka. Ak vystihnete správny čas, možno sa vám ujde aj domácich výrobkov od Katky. Kozí jogurt, syr, ona vykúzli popri dvoch detičkách všeličo.

Aktivity v okolí

My sme takí ľudia, že nám stačí modrá obloha, varenie, knižky a slnko. Nepotrebujeme zakempiť a hneď odísť. Ak tu však plánujete stráviť dlhšie ako víkend, určite popozerajte atrakcie v okolí, napríklad na tejto stránke.

Pre karavanistov

Domáci vám dajú elektrinu a pitnú vodu, drevo a ohnisko máte tiež k dispozícii. Rovnako si máte kde vyliať wc. Pod Poľanou sú tri parkovacie miesta na kempovanie a sú tak ďaleko od seba, že o sebe nebudete ani vedieť. Ak naopak prídete s partiou, viete sa zložiť aj na jedno miesto a užívať si „samotu“ spolu. Nočná obloha je tu neskutočná, nezabudnite si gumáky, pršiplášte, teplú deku a knižku. Nás prekvapilo silné slnko a prišli sme domov opálení ako keby sme boli v Chorvátsku. Takže aj na slnku opatrne. V prírode nikdy neviete, kedy sa spustí dážď a bude sa vám takáto výbava hodiť. O baterkách ani nehovorím. Možno sa zakecáte dolu pri ohni a potme by sa vám zle išlo 🙂

My sme si víkend pod Poľanou úplne užili a keď im rýchlo napíšete, môžete si ho užiť ešte toto leto aj vy.

Natočili sme aj krátke video, ktoré si môžete pozrieť na našom Instagrame TU.

Katke, Renému a ich detičkám prajeme krásne dni a veľa karavanistov.

Ak vás zaujíma viac našich kempingových skúseností na Slovensku, prečítajte si aj:

Mimo Slovenska: