Idem vám sem napísať tento rýchly recept, lebo ozaj bol hotový na otočku a nám veľmi chutil. Základ je zohnať, alebo urobiť si seitan. Dostať ho kúpiť v zdravých potravinách a bacha, obsahuje lepok.

Budete potrebovať:

  • seitan natural
  • horčicu na potretie
  • korenie podľa chuti, my sme mali garam masala
  • hrnček quinoy
  • oliváč
  • zeleninu na šalát
  • tahini dresing
  • kešmezán

Ako na to:

  1. Nakrájala som si seitan na „rezníky“ z jednej strany potrela plnotučnou horčicou a okorenila garam masala korením. Použite, čo máte radi, my si doma frčíme na exotike a radi ju spájame s klasikou.
  2. Rozpálime si na panvici trošku oleja a dáme seitan opekať z horčicovej strany. Kľudne ho nahorčicujte aj z oboch, chuť bude ešte výraznejšia. Opečieme dozlatista.
  3. Medzitým si premyjeme quinou vriacou vodou a dáme variť do hrnca v pomere 1:2 na 15 min so zakrytou pokrievkou. Potom vypneme a necháme ešte 10 min dôjsť.
  4. Nakrájame si hlávkový šalát, žltú papriku (má najviac C vitamínu), reďkovky, skrátka, zeleninku, akú máte radi.
  5. Zalejeme šalát tahini dresingom a posypeme domácim kešmezánom. Ozdobíme klíčkami.

RECEPTY na kešmezán, aj tahini dresing a ďalších 23 receptov nájdete v e-booku Živé recepty TU: