Kedy je modrý spln mesiaca

August 2023: 31. 8. 2023, 03:35 zažijeme Modrý spln pri 7º24’ v znamení Rýb, čo je pozvánkou na odovzdanie sa toku Života a uvoľnenie do sveta fantázie, ktorá nám bráni v dospievaní. Toto je druhý spln v mesiaci august. Keď sa v kalendárnom mesiaci objavia dva splny, čo je zriedkavé, druhý sa označuje ako Modrý spln.

Jednotlivci, na ktorých bude spln v znamení Rýb mať väčší vplyv, budú mať príležitosť uvoľniť niečo, čo ich ťahá nadol, vzdať sa toho, čo od nich Život požaduje, a zbaviť sa ilúzií, ktoré im bránia v raste.

Spln predstavuje vrchol lunárneho cyklu: v tejto fáze mesiaca žneme to, čo sme zasiali a vidíme výsledky našich snáh. Z nášho pohľadu zo Zeme je Mesiac presne oproti Slnku a prijíma maximálne množstvo slnečného svetla.

Splny prinášajú jasnosť a posuny v povedomí.

Každý spln aktivuje dve protichodné a dopĺňajúce sa znamenia, čím zdôrazňuje napätie medzi nimi a vyzýva nás, aby sme hľadali väčšiu rovnováhu v tom, aký vzťah máme k týmto energiám. Tento spln upriamuje pozornosť na polaritu Panny a Rýb, čím nám ponúka príležitosť:

  • nájsť viac harmónie medzi nadmerným plánovaním a nadmernou improvizáciou,
  • medzi nadmerným úsilím a nadmernou pasivitou,
  • medzi nadmerným zameraním na detaily
  • ulietavaním do ríše snov, pričom sa stráca kontakt s pevnou pôdou a telom.

Obe znamenia, Panna aj Ryby, sú duchovne zamerané.

Panna je spojená s duchovným povedomím, ktoré zahŕňa prehlbovanie nášho spojenia s fyzickým telom, oddaný postoj k práci a službe a integráciu vedomého bytia do nášho každodenného života.

Ryby naopak sú naladené na jemné roviny a tajomné oblasti a snažia sa prekročiť obmedzenia 3D roviny a tela, aby zažili niečo mimo fyzického ja a vrátili sa k stavu jednoty.

Tento spln nám ponúka príležitosť zamyslieť sa nad naším vzťahom k duchovnosti a k našemu fyzickému telu a vyzýva nás, aby sme sledovali, ako by sme mohli prehĺbiť a rozšíriť naše duchovné i telesné povedomie.

Navigácia cez zvýšenú energetickú a emocionálnu citlivosť

Keď je Mesiac v znamení Rýb, naša emocionálna a energetická citlivosť je vyššia a naše psychické hranice sú voľnejšie. Naša intuícia je silnejšia a môže byť náročnejšie ako zvyčajne rozlišovať medzi našimi emóciami a emóciami iných, medzi našimi vlastnými pocitmi a pocitmi, ktoré zachytávame z prostredia. Môžeme automaticky prijať za svoju frekvenciu nášho okolia a prevziať emócie tých, ktorí sú okolo nás, bez toho, že by sme si uvedomili, že to robíme.

Počas obdobia Panny, zameraného na organizovanie nášho života, optimalizáciu našeho fyzického zdravia a zlepšenie našich rutín, nám spln v znamení Rýb pripomína, že je dôležité vážiť si našu duchovnú prirodzenosť a pestovať naše duchovné zdravie. Zatiaľ čo obdobie Panny nás inšpiruje byť organizovanejšími, efektívnejšími a viac rozhodnými v tom, ako investujeme našu energiu a pozornosť, spln v znamení Rýb nám ponúka dovoliť si odovdzať sa plynutiu a nechať život, aby nás zaviedol na neočakávané miesta.

Opozícia Slnka a Mesiaca v Panne a Rybách nám ponúka príležitosť nájsť viac harmónie medzi aktívnym zlepšovaním našej reality a uznávaním dokonalosti všetkého, tak ako to už je, prijímaním skutočnosti, že pocit kontroly je v konečnom dôsledku ilúziou.

Spln v Rybách predstavuje pripomienku, že by sme mali dať priestor našim emóciám a pocitom a dovoliť našej intuícii nás viesť. Tento konkrétny spln je však v konjunkcii s retrográdnym Saturnom: táto konfigurácia môže naznačovať problémy s dôverou v našu intuíciu a s voľným tokom našich emócií.

Konjunkcia Saturna a Mesiaca naznačuje, že by sme mali čeliť pokušeniu potlačiť, popierať alebo skrývať, ako sa skutočne cítime, aby sme sa vyhli zraniteľnosti a zabránili bolesti. Do istej miery sme boli všetci vychovaní k tomu, aby sme potláčali svoje pocity a skrývali našu citlivú povahu ako ochranu pred bolesťou. Tento spln je pozvánkou opäť využiť naše právo byť zraniteľní, prežívať smútok, byť zranení, cítiť sa zmätení a prejavovať celé spektrum našich emócií bez hanby.

Konjunkcia Mesiaca a Saturna tiež poukazuje na hodnotu smerovania v našom každodennom živote ako neoddeliteľnej časti našej duchovnej praxe. Táto konfigurácia nás spája so zemou a ponúka príležitosť uvoľniť sa od fantázií a ilúzií, ktoré nám bránia v raste a v zodpovednosti za náš život. Spln v Rybách nám môže pomôcť uvedomiť si, či sme uväznení v role obete, v návykových cykloch, alebo či očakávame, že nás niekto príde zachrániť. Tento spln nás môže inšpirovať k tomu, aby sme sa oslobodili z oslabujúcich cyklov a uvedomili si, že môžeme prevziať vedenie a zodpovednosť za náš život.

Mars oproti Neptunovi: Dezorientácia a zmätok

Neptun je moderným vládcom Rýb a jeho stav nám ponúka viac informácií o energii súčasného splnu. Neptun je v neskorých stupňoch znamenia Ryby a je v opozícii k Marsu v prvých stupňoch znamenia Váhy.

Opozícia Marsu a Neptuna je aktívna už niekoľko týždňov a planéty sa teraz od seba vzďaľujú. Tento aspekt môže naznačovať pocity zmätku, dezorientácie a neistoty týkajúcej sa toho, kam smerujeme, ako konáme a akú cestu si zvoliť. Opozícia Marsu a Neptuna odhaľuje sklon k tomu byť ľahko zvádzaný fantáziou a pozýva nás riešiť akýkoľvek rozpor medzi našimi činmi a našimi ideálmi.

V tomto období môžeme mať problémy s istotou v zastupovaní seba a našich hraníc a môžeme mať problémy s iniciovaním a rozhodovaním. Avšak, keď sa Mars a Neptun budú naďalej od seba vzďaľovať, je pravdepodobné, že budeme zažívať viac jasnosti a istoty, pokiaľ ide o postavenie sa za seba a konanie podľa našich túžob.

Venuša kvadrat Jupiter: Prieskum nášho vzťahu k rozkoši

Ich konfigurácia nás pozýva pozorovať náš vzťah k hojnosti, bohatstvu a rozkoši. Môžeme sa pýtať, či smerujeme k nadbytku, prebytku, preháňaniu alebo prejedaniu, či je niečo, čomu sa snažíme vyhnúť, obísť alebo čo sa snažíme uspokojiť.

Kvadrat Venuše a Jupitera je tiež príležitosťou zamyslieť sa nad harmóniou medzi dávaním a prijímaním vo vzťahoch. V tieto dni by sme mohli premýšľať, či niektoré z našich darov môžu byť zakorenené v podvedomých očakávaniach reciprocity.

Aktivácia osi Panna – Ryby nám ponúka pozvanie k vylepšeniu rovnováhy medzi štruktúrou a tokom, chaosom a poriadkom, disciplínou a odovzdaním. Tento spln nám pripomína, aby sme boli vedomí vrodenej posvätnosti všetkého, pristupovali k nášmu každodennému životu ako k časti našej duchovnej praxe a budovali mosty medzi fyzickým a duchovným svetom, rozpoznávajúc ich vrodenú jednotu.

V tomto období môžu byť naše sny obzvlášť živé a plné symboliky a ponorenie sa do meditácie bude ľahšie, pretože Ryby vládnu epifýze (šišinke), ktorá bude počas tohto splnu obzvlášť aktívna. Epifýza je spojená s tretím okom, je sídlom intuície a jej aktivácia nám umožňuje získavať hlbšie vhľady a vedomie.

Tento spln v rybách nás pozýva, aby sme dovolili tomu, čo sa v našom živote deje, naučiť nás to, čo potrebujeme vedieť, nechať náš liečebný proces plynúť tak, ako má a dôverovať životu, aj keď to nedáva našej logickej mysli zmysel.

Aký kryštál je vhodný pre modrý spln v Rybách: Kyanit

Nádherný kryštál, ktorý spája panenskú rozvážnosť so štýlom pôsobenia znamenia Rýb. Počas tohto modrého splnu v Rybách, kyanit čistí a vyvažuje celé vaše energetické pole, zvyšuje intuitívne vedomie, jasnú myseľ a racionálne spracovanie emócií.

Keď vystúpia hlboké pocity, aby boli videné a očistili sa, kyanit vám môže pomôcť ich vedome uvoľniť , získať múdrosť a porozumenie s vašimi blokmi a sebadeštruktívnymi vzorcami, aby ste mohli prejsť k väčšej integrite s vaším vyšším ja, k autentickejšiemu sebavyjadreniu.

Kameň pre duchovných bojovníkov, tento lesklý dymovo-modrý kryštál zvyšuje psychické vnímanie, zosilňuje hlas vašej intuície, aby vám pomohol spojiť sa s rybím oceánom jednoty, súcitu a citlivosti, zdvíhajúc vaše vedomie k pravde o vašom spojení so všetkým.

Vyskúšajte našu vedenú meditáciu pred spaním, aby si si vychutnal túto noc ožiarenú modrým splnom

pre viac meditácií si stiahni do mobilu aplikáciu Breathjoy

článok je preložený z angl. od @moonomens