Dajme si trošku exotické jedlo, ktoré sa hodí na letnú grilovačku alebo ako ľahký obed. Pridajte si k nemu avokádo, alebo pečenú zeleninu, či hríby. Alebo aj nič. Je to na vás, akí hladoši ste.

Budete potrebovať:

  • 1 hrnček quinoy (uvariť v pomere 1:2 cca 15 min plus 5 min len tak pod pokrievkou)
  • 1/2 uhorky
  • 4 cherry paradajky
  • 3 PL čerstvej mäty
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 1 šalotka
  • olivový olej, čierne korenie, soľ
  • šťava z polovice citróna

Ako na to:

  1. Uvarte si quinou. Najskôr ju prelejte horúcou vodou, nech stratí horkosť. Potom zalejte dvojnásobným množstvom vody a nechajte variť cca 15 min. Potom sporák vypnite a nechajte dôjsť 5 min. Počkajte, kým vychladne, zatiaľ si pripravte zeleninu.
  2. Nakrájajte paradajky, mätu, uhorku, petržlenovú vňať.
  3. Urobte si zálievku z oleja, citrónovej šťavy, korenia a soli
  4. Všetko spolu premiešajte a môžete jesť.