Tento koláč je fantastický zákusok pre všetkých milovníkov kokosu. Je raw, takže ho pripravíte bez pečenia, stačí vám mixér a chladnička s mrazničkou. Ako polevu použite rozmixované obľúbené ovocie, nám sa k exotickému kokosu hodilo ešte viac exotické mango a kokosové lupienky. Koláčik je bez lepku, bez rafinovaného cukru, bez mlieka. Plnka je z kokosového mlieka a krusta z blanšírovaných mandlí a datlí.

Kokosový cheesecake bez pečenia

Kombinácia manga a kokosu vám vdýchne kus exotiky do kuchyne. Budete potrebovať husté tučné kokosové mlieko a na ozdobu nezaškodia aj kokosové lupienky. Do koláča ide riadna dávka strúhaného kokosu, tak si doprajte šťavnatý a kvalitný bio kokos. Namočené kešu nám spravia krémovú plnku a mandle s datlami krustu.

Príprava: 25 min Mrazák: 4 hodiny Tortová forma: 22cm (ak chcete koláčik vyšší 18cm)

Na kokosový raw koláčik budete potrebovať:

Krusta:

Kokosová plnka:

Na polevu použite zrelé mango, ktoré ošúpete, vyberiete kôstku a rozmixujete v mixéri. Použite na poliatie koláčika. Použiť môžete aj iné ovocie podľa vašej chuti. Na ozdobenie využite bobuľové ovocie, lyo ovocie, kúsky kokosových lupienkov alebo raw kokosové guličky pre kokosových maniakov.

Postup:

  1. Vystelieme si tortovú formu papierom na pečenie.
  2. Všetky suroviny na krustu dáme do mixéra a rozmixujeme na lepkavú hmotu. Preto je treba šťavnaté datle, alebo ich namočiť na chvíľu do teplej vody.
  3. Hmotu natlačte do formy a zarovnajte. Dajte do mrazničky.
  4. Preceďte kešu, dajte do mixéra a pridajte aj ostatné suroviny. Vymixujte na hladký krém.
  5. Vyberte tortovú formu z mrazničky a vylejte na krustu krém. Vráťte naspäť do mrazničky aspoň na 4 hodiny alebo celú noc, nech koláč stuhne
  6. Koláč vyberte aspoň 25 min pred jedením z mrazničky, polejte mango polevou. Tú si pripravíte tak, že dáte ošúpanú dužinu manga do mixéra a rozmixujete na hladkú kašu.
  7. Dozdobte bobuľovým ovocím, kokosovými lupienkami alebo podľa svojej chuti.