Och, čokoládová bola moja láska, spolu s orieškovou. Za mojich všežravých čias. A tie sú preč a musela som sa naučiť jesť sorbety. Ktoré mi inak nikdy nešli dolu krkom. A viete čo? Zachutili mi. Preladila som chuťové bunky na ovocné chute, no ale buďme úprimní, tá čokoládová mi chýbala. A táto je dokonca vegánska!

Tak reku máme kvalitné kakao, neurobíme z neho zmrzku? Už iste viete, že mať v mrazáku banány je „must have“. Akonáhle máte doma nejaké bodkované, tie sú už naozaj zrelé a nikto sa vám na ne nevrhá, deti sa tvária zhnusene, ošúpte ich, nakrájajte na kolieska a hoďte do zipovacieho sáčku. Kúpite aj v DM. Ja do sáčku dávam tak dva banány, to je fajn porcia pre 4 ľudí na malý kopček zmrzky. Ak chcete viac, kľudne si dajte do sáčku aj tri. A majte nanukové formy. Zídu sa.

Čo budeme potrebovať na 4 poriadne porcie:

Ako na to:

  1. Na spodok mixovacej nádoby dáme banány, ktoré sme nechali aspoň 5 min „pustiť“.
  2. Pridáme kakaový prášok, mandľové maslo, ovsené mlieko (ak používame) a mixujeme
  3. Môžete to najskôr skúsiť bez mlieka a až by to išlo ťažko, postupne mlieko prilejte. S mliekom to bude zas rýchlejšie a zmrzka bude krémovejšia.
  4. Servírujte, ozdobte ovocím alebo obľúbenými dobrôtkami.
  5. Nezjedené naložte do nanukových foriem a dajte zamraziť.

Ak máte radi domáce zmrzky, vyskúšajte aj: