Mini lievance ako stvorené do detských boxíkov, na desiatu alebo len tak na výlet. Sú vegánske a vhodné aj ako snack pre návštevy s deťmi. Naložte si na ne džem, orieškové maslo alebo ich zjedzte len tak, ako sú.

Mini lievančeky so škoricou

Tieto malé lievančeky sú ochutené škoricou a potom upečené na panvici. Použiť môžete aj vanilku alebo citrónovú kôru.  Chystala som ich deťom do boxíka na pobyt mimo domu a veru zjedli ich všetky. Ani sa nečudujem, lebo obsahovali ich obľúbenú a mnou nenávidenú bielu múku. Pre zdravšiu verziu si ju nahraďte špaldovou. Chcem vyskúšať aj variantu s bezlepkovou múkou, keďže k takej inklinujem.

na desiatu deťom

Čo budete potrebovať na mini lievance

Na 16 ks mini lievancov budete potrebovať 10 minút na prípravu, 10 minút na pečenie, celkovo 20 minút na prípravu chutných raňajok, či olovrantu. Vegánske, bez mlieka, bez vajec.

  • 95g hladkej múky (al. špaldovej)
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 3 PL javorového sirupu
  • 1 čl prášku do pečenia (z DM)
  • 1/2 čl mletej škorice
  • 1 čl jablčného octu
  • 1/2 hrnčeka ovseného mlieka (125ml)
  • 2 PL olivového oleja + na pečenie
  • džem
  • čerstvé ovocie

Ako na mini vegánske lievance

  1. Panvicu potrite troškou olivového alebo kokosového oleja a dajte zohriať.
  2. Medzitým si v mise zmiešajte všetky ingrediencie (okrem džemu a čerstvého ovocia) a vymiešajte metličkou jednoliate cesto.
  3. Polievkovou lyžicou naberajte cesto a vylievajte na panvicu mini lievance. Opekajte z oboch strán.
  4. Ozdobte a podávajte.

Ak máte radi lievance a dali by ste si bezlepkovú verziu, vyskúšajte tieto vegan lievance a pripravte si k nim arašidové maslo

Ak ste milovníci lievancov, označte nás vo svojich príbehoch @rejoy.sk keď si ich pripravíte. Budeme sa tešiť a radi vašu šikovnosť prezdieľame, aby sa recept dostal medzi ľudí.