Tandoori masala má jemne zemitú príchuť doplnenú jemným pikantným tónom. V tejto zmesi nájdete chilli, koriander, kurkumu, amchur, senovku, rímsku rascu, čínsku škoricu, čierne korenie, čierny kardamóm, fenikel, zelený kardamóm, klinčeky, muškátový kvet, zázvor.

Použitie tandoori masala

Zvyčajne sa používa na prípravu korenenej jogurtovej marinády. Tentokrát som ho však použila namiesto curry korenia resp. curry pasty. Tandoori masala sa výborne hodí na prípravu mäsa, ale aj na pečenie a ražnenie iných druhov mäsa i zeleniny ako sú patizóny či baklažán. Ide o univerzálne korenie, ktorým možno dochutiť aj pečené zemiaky či huby.

Na recept pre 4 osoby budeme potrebovať:

  • 1 červená cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 čl tandoori masala korenia
  • 1 kokosové mlieko (husté)
  • pol hrnčeka vody
  • pol hlavy karfiolu
  • polovicu väčšej cukety
  • 1 PL kokosového oleja
  • 1 čl drvenej rímskej rasce

Postup prípravy:

1. Do väčšieho hrnca si dajte rozpustiť kokosový olej.

2. Hoďte naň nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a osmažte. Pridajte rascu a tandoori korenie a chvíľu popražte tak, aby vám neprihorelo.

3. Pridajte opláchnutý nadrobno nadrvený karfiol a nakrájanú cuketu. Chvíľu opečte.

4. Zalejte kokosovým mliekom a pol pohárom vody a uvarte, kým nebude zelenina chrumkavá alebo domäkka, ako máte radi (cca 10 min)

5. Ako prílohu si dajte ryžu, quinou alebo ryžové rezance.

Ak ste si tento recept pripravili, nezabudnite nám nechať komentár, alebo nás označiť @rejoy.sk na sociálnych sieťach. Radi vaše kuchárske umenie prezdieľame.

Na našom blogu nájdete aj iné curry recepty ako napríklad:

Sledujte nás aj na Youtube, Instagrame, či Facebooku a dozviete sa viac o našom živote na chorvátskom ostrove Korčula, homeschoolingu, či o našej mobilnej aplikácii Breathjoy, v ktorej nájdete vedené meditácie a dýchacie cvičenia.