Na ceste k Jadranu sa môže hodiť dať si prestávku a načerpať sily na ďalšiu naháňačku na chorvátskych diaľniciach. Okrem kempu Slapić pri meste Karlovac, sme vyskúšali tentokrát kemp Zagreb, o ktorom vám sem dám pár riadkov a fotiek, aby ste si vedeli zhodnotiť, či si tu pauzu dáte, alebo pofrčíte ďalej. 

Špeciálne, ak sa chystáte až do južnej Dalmácie, smery ako Split, Omiš, Trogir, Dubrovnik, či na ostrov Korčula, kde bývame my, sa malá kempovačka hodí. A aby ste videli aj vodu, kemp Zagreb je hneď pri jazere Rakitje.

Poloha kempu Zagreb

Kemp Zagreb sa nachádza 430 km od Bratislavy, čo je cca 4,5 hodiny cesty. Do Zadaru to budete mať odtiaľ ešte cca 3 hodiny, do Splitu 3 hod 45 min. 

Do centra Zagrebu, ak by ste to chceli spojiť s návštevou to budete mať 30 min (z kempu premáva shuttle bus zdarma), do blízkeho Samoboru na večeru s deťmi navštívte reštauráciu s detským ihriskom Bistro Nino, ktoré je 14 min z kempu. 

Ubytovacie možnosti

Kemping má k dispozícii dva druhy parkovania pre karavany, či prívesy.

Miesta A a miesta B.

V áčku máte 100m2 a v béčku 75m2. Oba majú zelenú plochu. Áčko je určené dlhším karavanom alebo autám s prívesom. Obe možnosti majú prívod vody a elektriny

Zelené plochy bez vody a elektriny

Tieto sú určené pre stany, cyklistov, backpackerom a menšie motorové vozidlá, či motorkárov. 

Bungalovy

V kempe je možné si prenajať aj bungalovy. Tu je opäť niekoľko možností. Môžete si vybrať bungalov s fínskou saunou, vírivkou. Tieto sú skôr na romantické výlety, ani jeden z nich nemá kuchynku. A potom je ešte bungalov, v ktorom kuchynka je 🙂

Aktivity v kempe

V tesnej blízkosti kempu je reštaurácia a jazero, ktoré je vhodné na kúpanie. My sme neskúsili, ale videli sme rodiny s deťmi, ktoré pobehovali v plavkách, takže sa aktívne kúpali 🙂

V areáli kempu je wellnes, kde sa môžete objednať na masáž po dlhej ceste. Určite vám dobre padne 🙂

Je možné si požičať kajak a preskúmať jazero nielen z brehu. V kempe je aj detské ihrisko, bezplatná wifi, bezplatný shuttle autobus, ktorý vás zavezie do Zagrebu. Páči sa mi, že domáci miláčikovia majú pobyt v tomto kempe zadarmo, čo nebýva až tak často zvykom. 

Strava v kempe – Reštaurácia – pizzeria Jezero

Do kempu sme dorazili až večer, tak po rozložení vonkajšieho sedenia sme sa vybrali rovno do reštaurácie na večeru. Už dopredu som si pozrela, či majú niečo vegánske. Ceny sú na Chorvátsko veľmi prijateľné. 

Reštaurácia je rozdelná na dve časti. V hornej sa pripravuje všetko okrem pizze (všetko si viete vziať ako take-away so sebou) a v dolnej časti pri jazere je krásne posedenie, tam je pizzeria. Reštaurácia je dostupná aj pre ľudí mimo kempu, tak sa vám môže stať, že bude úplne plná a budete čakať nielen na miesto, ale aj na objednané jedlo. Jedlo bolo výborné, vegánsky burger dobre padol Martinovi a deti si chválili pizzu. Toto je konečne miesto, kde si viete dať aj zelený šalát, tak si ho objednajte, nech vám v noci lepšie pretrávi 🙂

V reštaurácii pripravujú aj raňajky a ak máte vlastné, môžete si tam zbehnúť aspoň ráno na kávičku so sebou a popíjať ju pomaly na chorvátskych cestách. S rastlinným mliekom nepočítajte. Využite vlastné, rovnako sa nám nepošťastilo dať si vegan dezert. 

Nájdete tu aj širšiu ponuku piva ako v prímorských častiach, tak ak máte radi, využite, lebo dolu už vás čaká viacmenej Karlovačko či Ožujsko. 

Sociálne zariadenia

V kempe sú pekné, nové sprchy a toalety, s čistotou to nebolo nejaké valné, už ráno boli záchody zahádzané papiermi, čo ale dosť vypovedá o hosťoch, nielen o starostlivosti kempu. 

Sprchy nájdete aj vonku, keď sa potrebujete osprchovať z vody z jazera, nefungovali však, rovnako ako ma prekvapilo, že netiekla voda ani v miestnosti na umývanie riadu. Možno to bol nejaký chvíľkový výpadok. V kempe je aj práčka a sušička, ak sa zdržíte dlhšie. 

V kempe je možnosť vypustiť „grey water“ z karavanu a miesto na vyprázdnenie chemického wc. Ale to je už klasika. Nájdete tu tiež možnosť triedeného odpadu. 

Celkový dojem

Večer sa v kempe naozaj príjemne sedelo, neotravovali nás žiadne komáre, aj keď hmyzu tam bolo požehnane. Príjemné bolo aj večerné posedenie v reštaurácii, kde fúkal jemný vánok od vody, takže tam nebolo tak horúco ako v kempe. Body dole by som dala za čistotu a za problém s vodou. 

Ak by sme si opäť mali vybrať kemp na ceste Slovensko – Korčula, vybrali by sme si Karlovac Slapić, jednak je to viac po ceste a jednak kemp poskytoval viac služieb. 

Cena

Kemp nás v sezóne na jednu noc vyšiel 37 Eur plus miestny poplatok. Slapič v tomto istom období by vyšiel na 50 Eur, kedže tam sa platí zvlášť za auto (karavan), elektrinu, počet osôb, za deti od 5 rokov, zviera plus turistická daň. 

Ak vás zaujímajú kempy alebo kempovanie v Chorvátsku, prečítajte si aj:

alebo si pozrite dva kempy v Slovinsku: